TZKS11 - De skjulte skatter i Tanzania og Zanzibar (Selous-Zanzibar)

Del:

Tanzania

Navnet Tanzania maner frem bilder av gnu på vandring over enorme savanner, regnskoger yrende av aper og fugleliv og store sletter fulle av horder av dyr. Alle disse naturlige underverk og flere er mulig å oppleve i denne usedvanlige mangfoldige afrikanske nasjonen.
Besøkende besøker vanligvis Tanzania for å delta i minst ett av de fire kjente tanzanianske turistopplevelser:

  • en avslappende ferie ved sjøen på den pittoreske paradisøya - Zanzibar
  • en undersjøisk tur til noen av verdens mest kjente dykkesteder rundt de nydelige Spice Islands
  • et safari eventyr i noen av Afrikas mest imponerende dyreområder
  • en vandre tur rundt Mount Kilimanjaro National Park og til topps av Afrikas høysete fjell

Uansett hvilken av disse du velger, vil du utvilsomt bli ønsket velkommen av noen vennlige og fredelige innbyggere som, til tross for at delt inn i 120 ulike etniske grupper og kulturer, lever i harmoni med hverandre. De vil også gi dere noen av de mest fantastiske eksotiske lokale retter du kan forestille deg. Med alt dette mangfoldet, vil trolig det vanskeligste være å avgjøre hvor du skal dra for din Tanzania opplevelse!

Selous Game Reserve

Dager 2 - 6

Den øde og lite besøkt Selous Game Reserve dekker mer enn 5% av Tanzanias totale areal og er den største av sitt slag i Afrika. Med utrolig 55.000 kvadratkilometer er den nesten dobbelt så stor som Belgia og fire ganger større enn den berømte Serengeti i nord. Landskapet her har holdt seg nesten som det var før turismen begynte og den massive parken har bare noen få overnattingsmuligheter.
Great Rufiji-elven og dens sideelver er livsnerven i reservatet og skaper et nettverk av skog og skogsområder rundt laguner, sandbanker og innsjøer som med høye palmer gir naturskjønne omgivelser. På grunn av sin størrelse og avsides beliggenhet har reservatet over 2100 arter av planter, 350 fuglearter, 60 000 elefant, 108.000 bøfler og anslagsvis 1300 av verdens 'omtrent 4000 gjenværende sjeldne villhunder, noe som gir gjestene en mulighet til å få et glimt av alle disse eksotiske dyr i ekte uberørt villmark. Båtsafari, walking safari og fly camping er alle tilgjengelige i Selous.

Overnatting

Mer Informasjon

Pwani Mchangani

Dager 6 - 10

Plassert på Zanzibar Archipelago største øy, Unguja, er Pwani Mchangani en landsby kjent for sin spektakulære beliggenhet ved havet.
Det har tradisjonelle hytter, gjemt under kokosnøttpalmer og strender som kantes av azurblått vann. Besøkende kan se frem til å snorkle og dykke gjennom korallrevene, spasere langs den urørte, hvite sandstranden, nyte deilige cocktailer i en rustikk strandbar og sole seg mens de slapper av på en lounge. Ikke gå glipp av muligheten til å se en spektakulær solnedgang over det rolige vannet i det varme Indiskehavet og nyt en rekke spennende vannsport.
Populære aktiviteter inkluderer: fiske, svømming, surfing, kite surfing, og stå opp paddleboarding.

Overnatting

Mer Informasjon

Stone Town

Dager 10 - 11

Stone Town er den gamle byen og kulturelle hjertet av Zanzibar og en UNESCO World Heritage Site. Berømt for sine svingete smug, travle basarer, sultanens palass, moskeer, House of Wonders, portugisisk fort og hager og ekstravagante kjøpmannshusene med sine utrolig utsmykkede dører. Stone Town er hjem til 51 moskeer, 6 Hindu templer, en katolsk og en anglikansk katedral.

Overnatting

Mer Informasjon

tilbake til toppen