Dag 1 : Reise om Natten

Fly fra Norge på ettermiddagen til Nairobi. Måltider på flyet. Det er skifte av fly underveis.

Dager 2 - 4 : Meru National Park

Ankomst Nairobi tidlig morgen. Her blir dere møtt av vår sjåfør/guide som vil orientere dere litt om den forestående safarien. Avreise fra Nairobi til Meru Nasjonalpark på morgenen. Med bil er det ca. 6 timers kjøring på fine veier med stopp underveis. Man kan alternativt velge å fly inn til Meru - en knapp times flytur.

Ved ankomst lodgen/campen er det innsjekk og lunsj. Etter en god lunsj, blir det fotosafari i området og nasjonalparken. Her finner man en variasjon av dyr som mange dessverre ikke har opplevd. Spesielle arter av sjiraff og sebra, samt store elefantflokker, gepard, løver og leopard gjør at et besøk ved neshornreservatet gir opplevelser hver eneste dag. Retur tilbake til campen ved solnedgang, hvor det blir tid til Campfire (leirbål), litt å drikke før middagen serveres. Middag med en god prat om dagens opplevelser. I tillegg knyttes vennskapsbånd med de andre på campen.

Dagene tilbringes med fotosafarier og aktiviteter på campen. Her er det muligheter for både fisking, avkjøling i svømmebassenget, fottur, natt safari etc. Dere legger selv opp til fotosafarier og aktiviteter i samråd med deres sjåfør/guide. Alle måltider serveres ved lodgen så fremt man ikke har en heldags tur med medbrakte lunsjpakker.

Dager 5 - 8 : Samburu National Reserve

Etter en god frokost setter dere kurs mot Samburu, ca. 2,5-3 timers kjøring. Her blir det en liten fotosafari på vei inn til Campen som ligger ved Ewaso Ngiro River. Innsjekk på Campen for lunsj og litt avslapping. På ettermiddagen blir det fotosafari i området.

Dere vil under dagene her ha tilgang til både Buffalo Spring , Samburu National Park og Shaba.

Samburu nasjonalpark ligger i den nordlige delen av Kenya, og kalles også ”de store dyrs land”. Området ligger i Great Rift Valley, det store geologiske system hvor den afrikanske tektoniske plate langsomt er i ferd med å bli delt i to. Her er det en del vulkansk aktivitet, og i den lavtliggende delen av området oppsamles vannet fra de høyere beliggende områder i elven Ewaso Ngiro, som er livsnerven gjennom området. Her kan man se flest dyr, her er det frodig og her finnes sist men ikke minst et stort antall krokodiller. I Safari-sammenheng er det ofte snakk om «The Big 5», og det har man også i Samburu-parken, «The Samburu 5», de 5 viktigste dyr i nasjonalparken. Det er sebra, giraff, oryx, gerenuk og den sjeldne somali-strutsen som kun finnes i denne delen av Afrika. Samburu nasjonalpark er hjemsted for Samburufolket, som er i familie med Masaiene. Samburuene er gjestfrie, og setter en ære i å invitere turister inn i deres hjem og vise dem deres liv og fortelle om folkets historie.

I parkene er det også mange muligheter for å dra på en annerledes safari, enten til fots eller på dromedarer.

Dagene tilbringes med fotosafarier og aktiviteter på campen ut fra deres eget ønske og program. Dere legger selv opp til fotosafarier og aktiviteter i samråd med deres sjåfør/guide. Alle måltider serveres ved lodgen så fremt man ikke har en heldags tur med medbrakte lunsjpakker.

Aktiviteter og Tjenester

Dager 9 - 11 : Ol Pejeta Conservancy

Man tar farvel med vennene på campen. På vei ut av parken blir det fotosafari. Med bil går turen via Isolo og sørvestover til Nanyuki. Etter ca. 3 timers kjøring er man framme ved Ol Pejeta Conservancy og Campen. En god lunsj før man legger inn et besøk ved sjimpanse reservatet, for å få et innblikk i Kenyas eneste hjem for omplasserte sjimpanser. Retur tilbake til lodgen for Campfire og middag sammen med de andre beboerne. Til ro i de komfortable teltene, kanskje med en varmeflaske i sengen, da det i perioder på året kan være ganske kaldt her på natten i ca. 1800 meters høyde. Mygg er i alle fall ikke et problem.

 

Dagene tilbringes med fotosafarier og aktiviteter ved campen. Dere legger selv opp til fotosafarier og aktiviteter i samråd med deres sjåfør/guide.

Alle måltider serveres ved lodgen så fremt man ikke har en heldags tur med medbrakte lunsjpakker.

 

Aktiviteter og Tjenester

Dag 12 : Reise om Natten

Farvel til campen og de hyggelige ansatte som har gjort dagene her uforglemmelig.

Transfer tilbake til Nairobi. Etter vel 4,5 timers kjøring er man fremme i Nairobi. Man kan også velge bruk av fly tilbake til Nairobi - ca 50 minutters flytid.

I Nairobi er det lunsj på Karen Blixen Coffee Garden. Deretter har dere noe tid til egen aktivitet før transfer til flyplassen og fly tilbake til Norge. Måltider på flyet.

Opplegget kan også kombineres med stranddager ved kysten av Kenya, Zanzibar, Seychellene, Mauritius eller Maldivene.

Aktiviteter og Tjenester

Dag 13 : Slutten av Reiseruten

Ankomst ditt Norge i løpet av dagen. Måltider på flyet.

tilbake til toppen